Proiecte

Instalaţii fotovoltaice în BUZIAŞ şi BRESTOVĂŢ

Societatea OLREDO ROM SRL – societate-fiică a Immohold AG – se ocupă în România de două instalaţii fotovoltaice ridicate de la sol în localităţile Buziaş şi Brestovăţ.

Prin fotovoltaic se înţelege transformarea directă a energie luminoase (lumina soarelui) în energie electrică prin intermediul celulelor solare. În cazul acestor instalaţii este vorba de un sistem fix montat unde prin intermediul unei structuri de susţinere modulele fotovoltaice sunt orientate către soare într-un anumit unghi.

Domeniul fotovoltaicii este parte a domeniului de tehnică solară ce cuprinde şi alte utilizări tehnice a energiei solare. În anul 2013 domeniul fotovoltaic a acoperit în Europa 3 % din totalul necesarului de curent electric şi respectiv 6 % din necesarul sarcinii maxime.

Pentru transformarea energiei se utilizează efectul fotoelectric al celulelor solare care sunt legate la aşa-numitele module solare. Electricitatea produsă poate fi utilizată direct, poate fi stocată în acumulatori sau poate fi injectată în reţele de curent electric. Înainte de injectarea într-o reţea de curent electric cu tensiune electrică alternativă această tensiune continuă produsă va fi transformată de un invertor. Sistemul format din module solare şi din alte componente (invertor, linie electrica) poartă denumirea de instalaţie fotovoltaică sau generator solar.

Curentul electric din surse solare dăunează mai puţin mediului înconjurător ca energia din surse de energie fosile sau nucleare şi determină astfel scăderea costurilor externe ale producţiei de energie.

BUZIAŞ

BRESTOVĂŢ